SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Stoofpeertjes

voor kinderen
Waldorf recepten, Winter, Bijgerecht, Met vers fruit en Oma's recepten
Stoofpeertjes sidepic

De boodschappen
1 kilo Gieser Wildeman stoofperen
250 ml water
3 eetlepels fijne suiker (of naar smaak)
250 ml rode bessensap

Optioneel
1 kaneelstokje
 

Stoofpeertjes sidepicll

We maken stoofpeertjes voor de monstertjes. Geen hele peren met steeltjes en een scheut wijn voor de kids, nee natuurlijk! We snijden de peertjes in vieren, schillen ze en snijden het klokhuis er uit. We maken de peertjes lekker zoet met suiker. We 'vergeten' de kaneel. dat toch niet zo gezond is voor kinderen, en doen er rood bessensap bij, in contrast met het zoet. Dat geeft ook een nog mooier kleurtje aan de peertjes. Zo vinden de monstertjes stoofpeertjes wel lekker!

Zo maak je Gieser Wildeman stoofpeertjes

Stoofpeertjes 01
Stoofpeertjes 02
Stoofpeertjes 03
Stoofpeertjes 04

Snij en schil de peertjes.

Verwijder de klokhuizen.

Was de peertjes.

Zet ze op met water.

Stoofpeertjes 05
Stoofpeertjes 06
Stoofpeertjes 07

Voeg de suiker toe.

En doe ook het bessensap er bij.

Breng de vloeistof aan de kook.

Verhuis de pan dan naar een kleine pitje en laat de peertjes 2.5 - 3 uur stoven, tot ze mooi rood zijn

Stoofpeertjes 08
Stoofpeertjes homepage

Laat de stoofpeertjes eerst afkoelen en bewaar ze dan in de ijskast.

Lekker, stoofpeertjes!

Fijne winter!