De boodschappen
1 kilo Gieser Wildeman stoofperen
250 ml water
3 eetlepels fijne suiker (of naar smaak)
250 ml rode bessensap
Optioneel
1 kaneelstokje
We maken stoofpeertjes voor de monstertjes. Geen hele peren met steeltjes en een scheut wijn voor de kids, nee natuurlijk! We snijden de peertjes in vieren, schillen ze en snijden het klokhuis er uit. We maken de peertjes lekker zoet met suiker. We 'vergeten' de kaneel. dat toch niet zo gezond is voor kinderen, en doen er rood bessensap bij, in contrast met het zoet. Dat geeft ook een nog mooier kleurtje aan de peertjes. Zo vinden de monstertjes stoofpeertjes wel lekker!
Zo maak je Gieser Wildeman stoofpeertjes
Snij en schil de peertjes.
Verwijder de klokhuizen.
Was de peertjes.
Zet ze op met water.
Voeg de suiker toe.
En doe ook het bessensap er bij.
Breng de vloeistof aan de kook.
Verhuis de pan dan naar een kleine pitje en laat de peertjes 2.5 - 3 uur stoven, tot ze mooi rood zijn
Laat de stoofpeertjes eerst afkoelen en bewaar ze dan in de ijskast.
Lekker, stoofpeertjes!
Fijne winter!