Boodschappenlijstje
180 gram meel
¼ theelepel baking soda
½ theelepel bakpoeder
60 gram fijne suiker
een snufje zout
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels zonnebloemolie
½ losgeklopt vrije uitloop bio-ei
1½ banaan
Aan het eind van onze leeuwen- en tijgermaand bakken we mini-bananencupcakes. Om ze bij het thema te houden maken we er schattige tijgertjes van. In één hap zijn de tijgertjes verdwenen, met of zonder botercrème!
Zo maak je de mini-bananencupcakes
Verwarm de oven voor op 180°C en zet 24 kleine vormpjes in een mini-cupcakebakblik
Doe het meel in een grote kom en voeg beide bakpoeders toe.
Doe ook de suiker en het zout er bij.
Roer alle ingrediënten door elkaar tot ze goed gemengd zijn.
Meng alle natte ingrediënten met elkaar
Voeg de vanille aan het ei toe.
Doe de olie er bij.
Plet de bananen.
Meng alles goed door elkaar.
Doe de natte bij de droge ingrediënten.
Roer alles snel door elkaar.
Vul de vormpjes ¾ met beslag.
Zo bak je de cupcakes
Bak de cupcakes in 15 minuten lichtbruin.
Laat ze 5 minuten afkoelen in het blik
Laat ze verder afkoelen op een rooster.
Smelt 2 kleine blokjes chocola au bain marie
Teken gezichtjes van chocola met een satéstokje.
Mooi boek er bij en een lekker kopje thee!