Icon en

Tortillitas de Bacalao

heerlijke Spaanse vishapjes
Spaans, Met vis en Tapas
Tortillitas de bacalao sidepic

Boodschappenlijstje
400 gram verse kabeljauw
wat takjes platte peterselie
2 teentjes knoflook
40 gram colorante alimentario
200 gram patent bloem
zeezout & zwarte peper
olijfolie
1 liter plantaardige olie

Tortillitas de bacalao homepage

Gisteren hadden we de Patatas Bravas tapas online en vandaag maken we er Tortillitas de Bacalao bij. Omdat het een lekkere combinatie is met de Bravas-saus erbij (vinden de Pieten en wij ook), die goed bij de vishapjes smaakt. Je kunt ook je brood in de saus dopen, allemaal erg lekker.

Zo maak je Tortillitas de Bacalao

Tortillitas de bacalao 01
Tortillitas de bacalao 02
Tortillitas de bacalao 03
Tortillitas de bacalao 04

Hak de peterselie en plet de knoflook.

Doe het in een kom en voeg 250 ml water toe.

Voeg er de colorante alimentario aan toe.

Roer alle ingrediënten goed door elkaar.

Tortillitas de bacalao 05
Tortillitas de bacalao 06
Tortillitas de bacalao 07
Tortillitas de bacalao 08

Vouw het meel, zout en peper in het mengsel.

Snij de vis in hapklare stukken en kruid ze.

Leg de stukjes vis in het beslag en bedek ze rondom.

Zet de kom met de kabeljauw in de ijskast.

Laat de vis een paar uur rusten, dat geeft het deeg de tijd om uit te zetten en steviger te worden

Tortillitas de bacalao 08
Tortillitas de bacalao 10
Tortillitas de bacalao 11

Verhit de frituurolie tot 180°C

Bak de vis goudbruin in +/- 7 minuten.

Laat uitlekken op keukenpapier.

Tortillitas de bacalao 12
Tortillitas de bacalao 13

Serveer de Tortillitas de Bacalao samen met Patatas Bravas.

Of geef er vers afgebakken brood en olijven bij.

Disfrute de su comida!