Boodschappenlijstje
400 gram verse kabeljauw
wat takjes platte peterselie
2 teentjes knoflook
40 gram colorante alimentario
200 gram patent bloem
zeezout & zwarte peper
olijfolie
1 liter plantaardige olie
Gisteren hadden we de Patatas Bravas tapas online en vandaag maken we er Tortillitas de Bacalao bij. Omdat het een lekkere combinatie is met de Bravas-saus erbij (vinden de Pieten en wij ook), die goed bij de vishapjes smaakt. Je kunt ook je brood in de saus dopen, allemaal erg lekker.
Zo maak je Tortillitas de Bacalao
Hak de peterselie en plet de knoflook.
Doe het in een kom en voeg 250 ml water toe.
Voeg er de colorante alimentario aan toe.
Roer alle ingrediënten goed door elkaar.
Vouw het meel, zout en peper in het mengsel.
Snij de vis in hapklare stukken en kruid ze.
Leg de stukjes vis in het beslag en bedek ze rondom.
Zet de kom met de kabeljauw in de ijskast.
Laat de vis een paar uur rusten, dat geeft het deeg de tijd om uit te zetten en steviger te worden
Verhit de frituurolie tot 180°C
Bak de vis goudbruin in +/- 7 minuten.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de Tortillitas de Bacalao samen met Patatas Bravas.
Of geef er vers afgebakken brood en olijven bij.
Disfrute de su comida!