De boodschappen voor 10 cakejes
een vanillecake, homemade of gekocht
60 gram boter
125 gram poedersuiker
2 eetlepels water
45 gram aardbeienjam
1 theelepel vanille extract
75 gram chocolade
rolfondant, in diverse kleuren
Maak deze grappige Japans geinspireerde cakejes met een kant&klaar gekochte cake of bak zelf. De precieze hoeveelheid ingredienten hangt af van het aantal kinderen waarvoor je de traktatie maakt. Dus even rekenen. Je kunt de cakjes ook wat kleiner maken, deze zijn 5 cm in doorsnee.
Onze excuses voor de slechte kwaliteit van de foto's, de stromende regen maakt het licht in de keuken zo diffuus.
Zo maak je de cakejes
Weeg boter & poedersuiker af.
Mix eerst de boter romig.
Voeg de suiker in beetjes toe.
Plus twee eetlepels water.
Mix boter, suiker en water heel goed door elkaar ander proef je de poedersmaak van de suiker in de botercrème. Verdeel de botercrème over drie bakjes en roer door het eerste bakje het vanille smaakje.
Zo maak je aardbeien-botercrème
Proef als botercrème is glad gemixt!
Zeef aardbeienjam in bakje 2.
Roer de jam stevig door de botercrème.
Zo maak je chocolade botercrème
Smelt de chocola au bain marie.
Roer de chocolade glad.
Doe 2 eetl. chocola bij de crème.
Roer de crème in bakje 3 glad.
Snijdt de bruine randjes van de cake.
Snij de cake in plakken, steek er rondjes uit.
Snij de rondjes door, smeer er crème tussen.
Druk de helften op elkaar.
Rol fondant, steek er cirkels uit.
Rol de cirkel groter.
Besmeer ze rondom met crème.
Leg de uitgerolde fondantcirkels over de cakejes.
Druk de fondant aan, snij teveel af en strijk het glad.
Maak gezichtjes op de cake met het restje chocola.
Fijne verjaardag!