Boodschappenlijstje
150 gram boter
100 gram basterdsuiker
2 pakjes vanillesuiker
1 mespunt zout
1 vrije uitloop bio-eiwit
200 gram bloem
Vandaag bakten we lekkere Utrechtse spritsjes en lekker zijn ze beslist! De schoonheidsprijs verdienen ze helaas niet. We hebben ons best gedaan maar het vraagt handigheid en spierballen om het deeg netjes te spuiten. We hebben nog geen van beide ;)) maar we blijven oefenen. Geef nooit op! zeggen onze lieve monstertjes OXO
Zo maak je Utrechtse sprits
Mix de boter zacht en voeg suiker, zout en vanillesuiker toe.
Roer dan het eiwit door het botermengsel.
Blijf vouwen tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Voeg geleidelijk het meel toe en vouw het ook in.
Verwarm de oven voor op 150°C en leg bakpapier op de bakplaat
Het deeg ziet er nu zo uit.
Schep het deeg in een spuitzak.
Spuit de koekjes op de bakplaat.
Bak de spritsjes in 15 minuten lichtbruin.
Onze Utrechtse spritsjes zijn misschien niet mooi maar ze smaken lekker!
Tot zaterdag! Volgende week zijn we in Noord-holland, voor Waddenzee garnalen in rookvlees!