De boodschappen
500 gram aardappels in schijfjes
2 eetlepels rode wijnazijn
3 hardgekookte eieren
voor de dressing
lente uitjes naar smaak
3 augurken
1 theelepel Dijon mosterd
1 teentje knoflook
wat vers gesneden platte peterselie
zeezout & versgemalen zwarte peper
Maak de Amerikaanse potato salad een dag van te voren, dan blenden de smaken en smaakt de salade lekkerder. Op de foto rechts boven: 'doggy bags' (plastic potjes van AH).
Zo maak je potato salad
Schil de aardappels, snij ze in schijfjes en was ze.
Kook de aardappels in +/- 10 minuten beetgaar en doe ze in een schaal.
Roer met een rubber spatel de azijn door de aardappels en laat ze afkoelen.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
Roer alles door elkaar en schep de dressing door de aardappelen.
Pel en snij de eieren en schep ze met de rubber spatel voorzichtig door de aardappels.
Dek de schaal af met vershoudfolie en zet hem in de ijskast tot de andere dag.
De salade smaakt erg lekker bij de hamburgers die we morgen maken!
Een leuke Amerikaanse gewoonte, geef restjes in een 'doggy bag' aan je gasten mee naar huis.