De boodschappen voor 12 koekjes
75 gram boter
75 gram basterdsuiker
1 eetlepel vanillesuiker
125 gram bloem
1/2 losgeklopt vrije uitloop ei
1 eetlepel honing
roze, rood & zwart rolfondant
witte sprinkels
roze kartonnen bordjes, bij AH
Deze lieve Valentijn koekjes zijn snel gebakken maar de versiering vraagt wel een beetje geduld! Ze zijn zo leuk om cadeau te geven, bijvoorbeeld aan je mamma, papa, opa, oma of je BFF dat je het er graag voor over hebt. Bovendien smaken ze erg lekker!
Doe de suiker en vanillesuiker in een kom.
Snijdt de zachte boter in blokjes.
Mix de boter en suiker in korrels.
Kneedt het deeg met de hand snel glad en soepel.
Wij gebruiken meel van de molen.
Zeef het meel bij de botermix.
Mix alles door elkaar en voeg het ei toe.
Kneedt het deeg met de hand snel weer glad en soepel.
Leg het deeg in plastic verpakt een uur in de ijskast.
Je hebt 2 opvolgende maat uitsteekvormpjes nodig.
Pak het deeg uit de ijskast en rol het uit tot 1/2 cm dikte.
Verwarm de oven voor op 170°c.
Steek de koekjes uit met het grootste hart en bak ze in het midden van de oven.
Bak de koekjes in 8-10 minuten licht bruin en laat ze helemaal afkoelen.
Steek met het kleinste vormpje rode en roze hartjes uit het rolfondant.
Snijdt de koekjes met de vorm bij als ze iets uitgelopen zijn.
Plak de rolfondant harten op de koekjes.
door een drup honing op de achterkant te smeren.
Plak kleine zwarte hartjes en een streep op elk koekje.
Plak superkleine zwart hartjes op de vleugels.
Gebruik witte spinkels als ogen, druk ze in het kopje.
Leg vier Valentijnkoekjes op een kartonnen bordje.
Verpak ze in transparant folie en hang er een kaartje aan.
Wat een schattig Valentijnscadeau en helemaal zelfgemaakt!