Boodschappenlijst
150 gram boter
75 gram lichtbruine basterdsuiker
150 gram pure chocolade
1 eetlepel (gouden) siroop
3 vrije uitloop bio-eieren
125 gram gouden rietsuiker
1 theelepel vanille-extract
150 gram gewone bloem
½ theelepel bakpoeder
3 eetlepels cacaopoeder
poedersuiker naar smaak
rood en roze rolfondant
Wie houdt er niet van brownies? Ze smaken chocoladig, ze zijn in het midden lekker zacht en we strooien er poedersuiker over. Maar vandaag maken we ze ook nog schattig, want het is bijna Valentijn! Voor de oudere monsters maken we harten, voor de jongere blokjes maar ze zijn even mooi en lekker.
Zo maak je Valentijn Brownies
Vet een bakblik in en bekleed het met bakpapier.
Laat de suiker, boter, siroop en chocolade smelten op laag vuur.
Doe rietsuiker en eieren in de mixer en mix 5 minuten.
Klop tot het mengsel bleek van kleur en luchtig is.
Neem de pan van het vuur, roer en zet opzij.
Roer het bakpoeder door het patent meel.
Voeg de cacao aan het meelmengsel toe.
Roer het door elkaar.
Zeef het meel bij het eimengsel.
Schep het meel onder.
Voeg de chocolademix toe.
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hete lucht
Vouw alles in elkaar.
Vul de bakvorm.
Bak de brownie in 20-25 minuten.
Laat afkoelen in de vorm
Steek er harten uit.
Of snij in vierkantjes.
Steek letters uit rolfondant.
Bestrooi de brownies licht met poedersuiker
Druk de letters op de brownies
Wij strooien er - voor de lol - mini-hartjes omheen.
Fijne Valentijn's Dag!