Voor de roerbak:
500 gram varkenshaas
100 gram verse ananas, in stukjes
½ gele, ½ groene en ½ rode paprika, in stukjes
1 sjalot, fijn gesneden
1 teentje knoflook, geperst
Let op!
De Ingrediënten voor de marinade
en de zoetzuresaus vind je op het recept!
Voor Chinees Nieuwjaar maken we vandaag Varkensvlees in zoet-zuresaus. Volgens De Spruce (Amerikaanse food site) nummer 1 op de top 9(?) van beste dinner-party gerechten in China. Hmm... in ieder geval, het recept lijkt erg lekker!
Zo maak je varkensvlees in zoetzure saus
Begin met het maken van de saus
Blijf onafgebroken roeren om klonteren te voorkomen! Zet het gas uit als de saus klaar is.
Maak de marinade
Schep het vlees door de marinade, dek het af met plasticfolie en laat het 10 minuten intrekken
- Dek het vlees weer af en laat het nog 30 minten in de ijskast marineren
- Kook intussen rijst en dan kun je gaan roerbakken
Lekker, je kunt er optioneel sesamzaadjes over strooien en er zoetzuur bij serveren