De boodschappen
150 gram boter
100 gram rietsuiker
175 ml maple syrup
200 gram havermoutvlokken
100 gram rozijnen
10 gedroogde abrikozen
5 grdroogde vijgen
2 eetlepels amandelen, gemalen
Gezond en lekker zijn de energie-repen van Nigel Slater, met veel fruit en vezels. Heerlijk bij een kop thee of koffie maar ook als pauzesnack, in de lunchdoosjes als de zomervakantie voorbij is.
Zo maak je de energierepen van Nigel
Maal de andelen fijn.
Snij vijgen en abrikozen klein.
Smelt boter, suiker en siroop.
Roer er de havermout door.
Roer er vijgen, abrikozen en rozijnen door.
Strooi er amandel op en roer door.
Bekleed de vormpjes met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180°C
Vul de vormpjes en druk aan.
Druppel wat siroop op de repen.
Bak ze 25-30 minuten.
Laat ze afkoelen op een rek.
Til de repen uit de vormpjes en rol ze in strookjes bakpapier.
Geef de energie-repen de volgende dag mee naar school.
Lekker en gezond!