Boodschappenlijstje
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
1/2 klein vrije uitloop bio-ei
1 theelepel vanille extract
150 gram (Zeeuws) bloem
1/2 theelepel bakpoeder
Decoratiepoedersuiker, om te strooien
blauw, groen,geel rolfondant
wat water, om te plakken
zwarte eetbare viltstift
Morgen is het de Dag van de Aarde! We bakken vandaag lekkere koekjes om morgen te vieren dat we zo'n prachtige aarde hebben. Gisteren deden we al mee met een clean up dag, samen met de kleine monstertjes. De lekkere koekjes hebben ze wel verdiend, ze hebben heel hard gewerkt! Dat wordt een leuke verrassing!
Zo bak je Dag van de Aardekoekjes
Klop boter en suiker romig.
Klop er het ei en de vanille door.
Zeef er meel en bakpoeder bij.
Kneed alles goed door elkaar.
Verpak het deeg goed in vershoudfolie
Leg het deeg 1 uur in de ijskast.
Kneed het deeg en rol het uit tot 1cm dik.
Steek er cirkels van 6cm diameter uit.
Leg bakpapier op de bakplaat, leg de koekjes er op en zet de bakplaat 30 minuten in de ijskast
Verwarm de oven voor op 170°C
Bak de koekjes in 12-15 minuten.
Laat ze afkoelen op het rooster.
Rol intussen het fondant dun uit.
Steek cirkels uit fondant.
Plak de cirkels op met druppels water.
Steek 1 gele cirkel uit, de zon!
Plak driehoekjes van fondant op de zon, de stralen en geef hem een gezichtje.
Snij werelddelen, steek oogjes uit en rol mondjes, plak alles op de koekjes.
De Dag van de Aardekoekjes zijn klaar, we bewaren ze tot morgen in een koekjestrommel
We wensen jullie een fijne Dag van de Aarde, morgen!