Boodschappenlijst
½ watermeloen
1 limoen
100 gram fijne suiker
zakje vanille suiker
max. 3 blaadjes gelatine
gesorteerd zomerfruit
optioneel: mandarijnenlikeur
Deze kleine watermeloen-jellies zijn het helemaal voor de snazzie-mini-monstertjes, lekker fris en zoet, heerlijk. Ze zijn zo klaar maar wel een dag eerder beginnen! Onze halve meloen weegt ongeschild 1600 gram.
Zo maak je watermeloen-jellies
Vul de puddingvormpjes met water, zet ze voor nu opzij.
Snij de watermeloen in de helft, dan in schijven.
Snij de schijven in blokjes, verwijder zoveel mogelijk pitjes.
Pers de limoen uit.
Bewaar wat meloenblokjes om later bij de jellies te serveren.
Doe sap en suiker bij de meloenblokjes.
Blend meloenblokjes, suiker en sap glad.
Wrijf het meloensap door een zeef.
Zet de 600 ml meloensap opzij.
Week de gelatine 10 minuten.
Los het op in kokend water.
Roer het door het meloensap.
Schenk het meloenmengsel in de vormpjes.
Zet de vormpjes een nacht in de vriezer.
Stort de watermeloen-jellies op een bordje.
De jellies zijn te schattig geworden! Serveer ze half ontdooid en leg het zomerfruit rondom.