De boodschappen
300 ml water
125 gram suiker
30 ml limoensap
1000 gram watermeloen
(schoon in blokjes)
Met een feestje op komst en veel zomerfruit beschikbaar maken we sorbetijs in allerlei fruitsmaken. Vandaag wordt het watermeloen sorbet, fris en zomers. Met of zonder ijsmachine erg gemakkelijk te maken en leuk om te doen en kids helpen graag mee natuurlijk!
Begin 24 uur voor je het ijs nodig hebt!
met ijsmachine: zet de container 24 uur van te voren in de vriezer. Draai het ijs een half uur en het is klaar.
zonder ijsmachine: Bij de * schenk het ijsmengsel in een diepvriesbak en zet het in de vriezer. Haal na een uurtje vriezen een vork door het ijs en herhaal dat nog twee keer. De volgende dag is het ijs klaar.
Zo makkelijk maak je Watermeloen sorbet
Breng water en suiker aan de kook, los de suiker op en laat het afkoelen.
Schil de meloen, verwijder zoveel mogelijk pitjes en snij er blokjes van.
Blitz de meloenblokjes glad en blend de koude siroop er in gedeelten door.
Pers de limoen en meng het sap met het meloen-siroopmengsel.
Wrijf het mengsel door een zeef, zodat dat alle pitjes verwijderd zijn.
*Pak de container uit de vriezer en giet het meloenmengsel erin.
Zo ziet het ijs er uit voor je de machine aanzet.
Na een half uurtje draaien is je sorbet al klaar.
Gelijk gegeten smaakt de sorbet het lekkerst.
Dit is met afstand het lekkerste sorbetijs dat we ooit geproefd hebben!