Icon en

We bakken duifjes

voor Pinksteren
Antroposofische recepten, Koekjes en Traktatie
Duiven koekjes sidepic

Boodschappenlijstje
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
1/2 vrije uitloop bio-ei (klein)
1/2 theelepel vanille extract
125 gram (Zeeuwse) bloem
1/2 theelepel bakpoeder
poedersuiker

Duiven koekjes sidepicll

Morgen is het Pinksteren en de monstertjes houden dan een poppenthee. Dus vandaag bakken we alvast de koekjes, het worden kleine duifjes, die passen er goed bij. De koekjes zijn snel gemaakt. Uitsteken met het kleine koekuitstekertje is pret, want het lukt heel goed met kleine handen. De duifjes zijn erg schattig! 'T is even afwachten hoeveel duifjes er morgen nog zijn, want er wordt straks eerst geproefd natuurlijk!

Zo maak je mini-duifjes

Maak het deeg van het recept

Verwarm de oven voor op 175°C / 160°C hetelucht en leg een vel bakpapier op de bakplaat

Duiven koekjes 01
Duiven koekjes 02
Duiven koekjes 03
Duiven koekjes 04

Neem het deeg uit de ijskast en kneed het kort door.

Rol het deeg uit tussen 2 latjes van 1cm dikte.

Steek duifjes ui het deeg en leg ze op de bakplaat.

Zet de bakplaat 15 - 30 minuten in de ijskast.

Duiven koekjes 05
Duiven koekjes 06
Duiven koekjes 07

Bak de koekjes in 8-10 minuten.

Laat de koekjes even afkoelen op de plaat.

Laat ze verder afkoelen op een rooster.

Duiven koekjes 08
Duiven koekjes 09

Zeef wat poedersuiker over de kleine duifjes.

De duifjes smaken heerlijk, de monstertjes zijn er blij mee!

We wensen jullie fijne Pinksterdagen!