Boodschappenlijstje
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
1/2 vrije uitloop bio-ei (klein)
1/2 theelepel vanille extract
125 gram (Zeeuwse) bloem
1/2 theelepel bakpoeder
poedersuiker
Morgen is het Pinksteren en de monstertjes houden dan een poppenthee. Dus vandaag bakken we alvast de koekjes, het worden kleine duifjes, die passen er goed bij. De koekjes zijn snel gemaakt. Uitsteken met het kleine koekuitstekertje is pret, want het lukt heel goed met kleine handen. De duifjes zijn erg schattig! 'T is even afwachten hoeveel duifjes er morgen nog zijn, want er wordt straks eerst geproefd natuurlijk!
Zo maak je mini-duifjes
Maak het deeg van het recept
Verwarm de oven voor op 175°C / 160°C hetelucht en leg een vel bakpapier op de bakplaat
Neem het deeg uit de ijskast en kneed het kort door.
Rol het deeg uit tussen 2 latjes van 1cm dikte.
Steek duifjes ui het deeg en leg ze op de bakplaat.
Zet de bakplaat 15 - 30 minuten in de ijskast.
Bak de koekjes in 8-10 minuten.
Laat de koekjes even afkoelen op de plaat.
Laat ze verder afkoelen op een rooster.
Zeef wat poedersuiker over de kleine duifjes.
De duifjes smaken heerlijk, de monstertjes zijn er blij mee!
We wensen jullie fijne Pinksterdagen!