Boodschappenlijstje
150 gram zachte boter (in blokjes)
150 gram fijne suiker
2 vrije uitloop bio-eieren
1 theelepel vanille extract
150 gram zelfrijzend bakmeel
een snufje zout
3 - 4 appels
abrikozenjam
Ook nodig: een cakevorm
De nieuwe appeloogst is weer geweldig, dus we laten de kans om de appels te proeven niet onbenut. We bakken meteen een simpele, erg lekkere appelcake met de monstertjes, voor bij de zondagse koffie en thee. De monstertjes kunnen al zo goed helpen, kijk hoe keurig de appelschijfjes over de cake verdeeld zijn!
Zo bak je een heerlijke appelcake
Doe de suiker en boter in de mixer.
Mix tot het romig is, in 8 - 10 minuten.
Klop er één voor één de eieren door tot het goed gemengd is .
Klop er tot slot het vanille extract door.
De mixer kan weg, we gaan met de hand verder
Zeef het meel geleidelijk bij het botermengsel
Vouw het meel in met een spatel.
Vet de bakvorm in en leg er bakpapier in.
Verwarm de oven voor op 200°C
Schep het beslag in de bakvorm.
Strijk de bovenkant glad met een lepel.
Was en schil de appels.
Snij de appels in schijfjes.
Steek de appelschijfjes netjes in de cake. :))
Bak de cake in 30 minuten gaar.
Zet de bakvorm op een rooster.
Strijk meteen de jam op de cake maar til hem nog niet uit de bakvorm, laat hem eerst in de vorm afkoelen
Strijk de abrikozenjam over de cake.
Til de cake aan het papier uit de vorm.
Fijne herfst!