Boodschappenlijstje
225 gram zachte boter
225 gram fijne suiker
4 grote, vrije uitloop bio-eieren
1 theelepel vanille-extract
225 gram zelfrijzend bakmeel
een scheutje melk
De vulling:
jam en slagroom
Decoratie
vers fruit, sprinkeltjes, rolfondant
Voor een kleine jarige bakken we een Dino taart. Het is een klus want we bakken 2 cakes omdat we een lekker hoge taart willen en niet zo'n suffe platte :))). We bakken de cakes 1 voor 1, maar als je 2 dezelfde vormen hebt kun je ze ook makkelijk tegelijk bakken, dan verdubbel je het recept. Onze cakevorm is 20cm in doorsnee.
Zo bak je een verjaardags taart
Klem bakpapier in je springvorm en vet de rand in
Klop de boter met de suiker tot het romig is.
Klop er dan één voor één de eieren goed door.
Schraap tussendoor de randen schoon en klop het door.
Klop ook de vanille door het mengsel.
Schraap de rand weer schoon.
Weeg het meel af, roer het zout erdoor.
Zeef het meel er in gedeelten bij.
Vouw de bloem in het mengsel.
Doe tot slot de melk erbij.
Vouw de melk ook in.
Vet alleen de rand in, met boter.
Verwarm de oven voor op 180°C
Schep het beslag in de bakvorm.
Bak de cake(s) in +/- 25-30 minuten.
Check met een prikker in het midden.
De cake is een beetje wiebelig in het centrum en dat hoort ook zo
Laat de cake afkoelen in de vorm.
Verwijder de rand na 10 minuten en laat de cake(s) verder afkoelen.
Een korte pauze terwijl de cakes afkoelen, we gaan zo verder!