Icon en

We bakken een verjaardagstaart

voor een jarige jongen
Verjaardag, Met slagroom, Met vers fruit en Taart
Verjaardags taart sidepic

Boodschappenlijstje                
225 gram zachte boter                
225 gram fijne suiker                
4 grote, vrije uitloop bio-eieren            
1 theelepel vanille-extract                
225 gram zelfrijzend bakmeel            
een scheutje melk                    
De vulling:        
jam en slagroom        
Decoratie    
vers fruit, sprinkeltjes, rolfondant

Verjaardags taart sidepic

Voor een kleine jarige bakken we een Dino taart. Het is een klus want we bakken 2 cakes omdat we een lekker hoge taart willen en niet zo'n suffe platte :))). We bakken de cakes 1 voor 1, maar als je 2 dezelfde vormen hebt kun je ze ook makkelijk tegelijk bakken, dan verdubbel je het recept. Onze cakevorm is 20cm in doorsnee.

Zo bak je een verjaardags taart

Klem bakpapier in je springvorm en vet de rand in

Verjaardags taart 01
Verjaardags taart 02
Verjaardags taart 03
Verjaardags taart 04

Klop de boter met de suiker tot het romig is.

Klop er dan één voor één de eieren goed door.

Schraap tussendoor de randen schoon en klop het door.

Klop ook de vanille door het mengsel.

Verjaardags taart 05
Verjaardags taart 06
Verjaardags taart 07

Schraap de rand weer schoon.

Weeg het meel af, roer het zout erdoor.

Zeef het meel er in gedeelten bij.

Verjaardags taart 08
Verjaardags taart 09
Verjaardags taart 10
Verjaardags taart 11

Vouw de bloem in het mengsel.

Doe tot slot de melk erbij.

Vouw de melk ook in.

Vet alleen de rand in, met boter.

Verwarm de oven voor op 180°C

Verjaardags taart 12
Verjaardags taart 13
Verjaardags taart 14

Schep het beslag in de bakvorm.

Bak de cake(s) in +/- 25-30 minuten.

Check met een prikker in het midden.

De cake is een beetje wiebelig in het centrum en dat hoort ook zo

Verjaardags taart 15
Verjaardags taart 16

Laat de cake afkoelen in de vorm.

Verwijder de rand na 10 minuten en laat de cake(s) verder afkoelen.

Een korte pauze terwijl de cakes afkoelen, we gaan zo verder!