Boodschappenlijstje
1 kilo aardappelen
400 gram grote uien
600 gram winterpenen
75 gram ongezouten roomboter
scheutje warme melk
zout en versgemalen peper
Serveer naar keuze met
draadjesvlees en jus
speklapjes en jus
gehaktballen en jus
Wat is het koud vandaag, het wordt een heel koud weekend zegt het weerbericht, met een gevoelstemperatuur van -1.9! Daar weten we wel iets op, vanavond eten we hutspot, een lekkere stamppot met winterpeen, uien en een kuiltje met hartige jus. Je hebt wel een stamper nodig voor dit recept. Erbij maken we draadjesvlees, een speklapje of gehaktballen. Daar gaan we nog even over stemmen ;))
Zo maak je een ouderwetse hutspot
Schil de wortels.
Snij ze in kleine reepjes.
Snij de uien in halve ringen.
Schil de aardappelen.
Was ze en snij ze in gelijke stukken.
Doe de aardappelen in een grote pan.
Leg de wortels er op.
Leg de uien bovenop de wortels
Zet alles bijna onder water.
Breng het water aan de kook.
Kook alles in 20 minuten gaar.
Giet het water af als de aardappelen gaar zijn
Doe alles weer terug in de pan.
Meng het met de stamper door elkaar.
Schep de boter er door.
Voeg een scheutje melk toe en breng op smaak met zout en peper.
Maak een kuiltje in de hutspot op je bord, voor de jus ;))
Je weet het waarschijnlijk al! Vanavond viel de keus op de speklapjes :))