150 gram kipfilet
2 zoet-zure appels, zoals Elstar
½ citroen, alleen sap
1 theelepel vloeibare honing
150 gram rode en witte pitloze druiven
4 lente-uitjes, in dunne ringetjes
2-3 eetlepels geroosterde walnoten
ijsbergsla, grof gescheurd
200 gram biologische yoghurt
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel appelazijn
1 eetlepel Dijon mosterd
1 eetlepel heldere honing
2 eetlepels verse, fijngeknipte bieslook
zeezout & versgemalen zwarte peper
We maken een frisse, lichte salade met veel verse groenten en fruit en een magere dressing. Het is precies wat we nodig hebben na de feestdagen. Deze salade is superlekker en bovendien nog gezond ook, wil je liever vegetarisch dan kun je de kip door tofu vervangen. Serveer de salade eventueel met zuurdesem brood.
Zo maak je een New York kip & appelsalade
Bak de kipfilet tot het goed gaar is.
Laat de kip afkoelen en verdeel in stukjes.
Kraak en hak de walnoten.
Rooster de walnoten in enkele minuten.
Verhit de droge koekenpan, leg de walnootstukjes in de pan en schudt af en toe. Na enkele minuten zijn ze klaar, zet ze opzij om af te koelen.
Was de druiven, laat ze uitlekken.
Pers de halve citroen.
Snij de lenteuitjes in fijne ringetjes.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen
Snij de appels in dunne schijfjes.
Voeg het citroensap toe.
Voeg de honing toe.
Schep de ui en druiven erdoor.
Zet de salade in de ijskast en maak de dressing:
Schenk de yoghurt in een kan
Doe de knoflook bij de yoghurt.
Doe ook de azijn er bij.
Voeg dan de mosterd toe.
Roer alles stevig door de yoghurt
Doe nu de bieslook er bij.
Bijna vergeten! De honing.
Roer de dressing tot één geheel.
Pak de salade uit de ijskast en voeg de kip en de sla er aan toe
Schud de dressing door de salade.
Eet optioneel getoast zuurdesem brood bij de salade.