Boodschappenlijstje
1250 gram bramen, gewassen
500g v Gilze geleisuiker speciaal
¼ citroen, alleen sap
of
250 gram bramen, gewassen
100 gram v Gilze geleisuiker speciaal
1 theelepel citroensap
Ook nodig: gesteriliseerde goed afsluitbare jampotten en deksels
Als de bramen weer in het seizoen zijn kunnen we het niet laten, we maken lekker bramenjam. Het fijne eraan is dat de jam erg lekker en snel klaar is. Wij gebruiken geleisuiker speciaal van Van Gilze, met deze inmaaksuiker is onze jam nog nooit mislukt. Hier lees je Van Gilze jam tips
Omdat we van alle soorten jam houden maken we wel kleinere hoeveelheden dan op het pak suiker aangegeven staan. Bovenaan zie je het volledige recept, eronder hebben we onze hoeveelheden al voor je uitgerekend. Wij hebben aan 2 potjes jam genoeg maar we konden ook nog een mini-potje vullen!
Zo maak je deze heerlijke bramenjam
Steriliseer de jampotten in kokend water, op de ouderwetse manier.
Was de bramen onder de koude kraan, laat ze uitlekken.
Pureer de bramen in de keukenmachine of met een vork.
Doe puree en geleisuiker in een pan met dikke bodem.
Roer de puree en suiker door elkaar.
Voeg het citroensap toe en roer het door.
Breng het mengsel aan de kook.
Neem de potten met een tang uit het water.
Zet de potten ondersteboven op een schone theedoek.
Laat de jam 1 minuut goed doorkoken terwijl je roert.
Vul de warme potten tot de rand met de jam.
Sluit de potten goed af.
Draai ze 5 minuten ondersteboven.
Laat de jam dan helemaal afkoelen.
Ongeopend is de jam 1 jaar houdbaar op een koele, donkere plaats.
Bewaar de jam na opening in de ijskast en eet het binnen 2 weken op.
Lekker!