SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

We maken jam

Er zijn weer bramen!
Herfst, Met vers fruit en Jam / compote / jelly
Bramenjam sidepic

Boodschappenlijstje
1250 gram bramen, gewassen    
500g v Gilze geleisuiker speciaal                
¼ citroen, alleen sap
of      
250 gram bramen, gewassen
100 gram v Gilze geleisuiker speciaal  
1 theelepel citroensap

Ook nodig: gesteriliseerde goed afsluitbare jampotten en deksels

Bramenjam sidepicll

Als de bramen weer in het seizoen zijn kunnen we het niet laten, we maken lekker bramenjam. Het fijne eraan is dat de jam erg lekker en snel klaar is. Wij gebruiken geleisuiker speciaal van Van Gilze, met deze inmaaksuiker is onze jam nog nooit mislukt. Hier lees je Van Gilze jam tips

Omdat we van alle soorten jam houden maken we wel kleinere hoeveelheden dan op het pak suiker aangegeven staan. Bovenaan zie je het volledige recept, eronder hebben we onze hoeveelheden al voor je uitgerekend. Wij hebben aan 2 potjes jam genoeg maar we konden ook nog een mini-potje vullen!

Zo maak je deze heerlijke bramenjam

Bramenjam 01
Bramenjam 02
Bramenjam 03
Bramenjam 04

Steriliseer de jampotten in kokend water, op de ouderwetse manier.

Was de bramen onder de koude kraan, laat ze uitlekken.

Pureer de bramen in de keukenmachine of met een vork.

Doe puree en geleisuiker in een pan met dikke bodem.

Bramenjam 05
Bramenjam 06
Bramenjam 07

Roer de puree en suiker door elkaar.

Voeg het citroensap toe en roer het door.

Breng het mengsel aan de kook.

Bramenjam 08
Bramenjam 09
Bramenjam 10
Bramenjam 11

Neem de potten met een tang uit het water.

Zet de potten ondersteboven op een schone theedoek.

Laat de jam 1 minuut goed doorkoken terwijl je roert.

Vul de warme potten tot de rand met de jam.

Bramenjam 12
Bramenjam 13
Bramenjam 14

Sluit de potten goed af.

Draai ze 5 minuten ondersteboven.

Laat de jam dan helemaal afkoelen.

Bramenjam 15
Bramenjam homepage

Ongeopend is de jam 1 jaar houdbaar op een koele, donkere plaats.

Bewaar de jam na opening in de ijskast en eet het binnen 2 weken op.

Lekker!