Boodschappenlijstje, voor 6 cupcakes
125 gram fijne kristalsuiker
125 gram boter (kamertemperatuur)
2 vrije uitloop bio-eieren (kamertemperatuur)
1 theelepel vanile essence
125 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
3 eetlepels melk
gekleurd
rolfondant
poedersuiker, om te strooien
Vandaag is onze laatste vrije dag, morgen is de kerstvakantie alweer afgelopen. De mini-monstertjes willen hun vriendjes weer graag zien, maak na drie weken vrij weer school? Hmm, we gaan het zien! Wij bakken alvast cupcakes, voor na schooltijd morgen :))
Zo maak je weer naar school cupcakes
Klop de boter en suiker romig.
Het ziet er dan zo uit.
Klop er 1 voor 1 de eieren door.
Voeg de vanille toe en klop door.
Zeef het meel.
Voeg het in 3 delen toe.
Vouw het meel in het botermengsel.
Doe tot slot de melk er bij.
Vouw het ook in.
Schep het beslag in de vormpjes.
Bak de cupcakes 12 -15 minuten.
Terwijl de cupcakes afkoelen, eerst in het blik en dan op een rooster, steek je fondant uit
Strooi poedersuiker op je werkvlak en rol het fondant dun uit
Steek er cirkels uit.
Plak ze op de cupcakes.
Snij dikke, witte rechthoekjes.
Rol een stukje gekleurd fondant.
Vouw het om het witte deel.
Rol appeltjes van rood en geel.
Rol potloden van allerlei kleuren.
Plak op elke cupcake een boek, potlood en een appel, met een druppel water
We missen al 1 cupcake... ;)
Schrijf letters op de boeken.