Boodschappenlijst
100 gram zachte, ongezouten boter
100 gram basterdsuiker
2 vrije uitloop bio-eieren
1 theelepel vanille-extract
30 gram maizena
300 gram Zeeuwse bloem
voor Royal icing
225 gram poedersuiker
45 gram gepasteuriseerd eiwit
1 theelepel citroensap
voedingskleurstof zwart en oranje
Optioneel: lichtblauw rolfondant
Het is zondag en het is koud buiten! We bakken vandaag gezellige winterkoekjes met de mini-monstertjes. Sneeuwpoppen en -vlokken passen echt bij de tijd van het jaar, hoewel we buiten nog geen vlok hebben gezien ;)) Maar het is iig koud buiten en dan zal een lekker kopje vossen-thee met deze leuke koekjes erbij er goed in gaan.
Zo maak je de Winterkoekjes
Doe boter en suiker in een kom.
Klop het in 4 minuten romig.
Klop de eieren 1 voor 1 door.
Klop het vanille-extract er door.
Doe meel, bakpoeder en maizena in een kom.
Zeef het allemaal samen.
Vouw het in 3 delen in het mengsel.
Kneed het deeg even door.
Verpak het deeg in vershoudfolie.
Zet 30 minuten in de ijskast.
Rol het deeg uit.
Steek er cirkels uit.
Leg de cirkels 10 min. in de ijskast.
Bak de koekjes 7 - 10 minuten.
Laat de koekjes 15 minuten op de bakplaat afkoelen
Zo maak je Sneeuwpoppen
Leg de koekjes op een rooster.
Doe de ingrediënten in een kom.
Roer de royal icing.
Schep het in een spuitzak.
Spuit een randje op de koekjes, laat drogen.
Vul de cirkel op met witte icing
Spuit ogen en een oranje neus op.
en laat de icing tussen elke stap helemaal drogen
Zo maak je de Sneeuwvlokken
Rol het fondant dun uit.
Steek er cirkels uit.
Plak ze op de koekjes.
Spuit er sneeuwvlokken op.
Laat de sneeuwvlokken op winterkoekjes helemaal drogen.
De Winterkoekjes zijn superleuk geworden!
Fijne winter!