Boodschappenlijst
150 gram boter (kamertemperatuur)
150 gram fijne suiker
½ vrije uitloop bio-ei (losgeklopt)
1 theelepel vanille essence
250 gram bloem
½ theelepel bakpoeder
drie kleuren rolfondant
eetbare goudverf
penseel
Vandaag bakken we dreidels, want het is Hanukkah. We willen onze geliefde vanille koekjes bakken maar dan in de vorm van een Joodse dreidel. We kunnen in Nederland geen dreidel-koekuitsteker vinden, op internet. Maar uitsnijden met een meswordt niet zo mooi strak. Dus we bestellen een maak-zelf-je eigen-koekuitstekersetje bij Koek-it, dat werkt heel goed. Download de PDF om deeg te maken, zet het een poosje in de ijskast en je kunt aan de slag!
Zo maak je Dreidel-koekjes
Pak het deeg uit de ijskast.
Kneed het deeg kort door.
Rol het deeg uit tot 0.5cm.
Steek de koekjes uit.
Zet 15-30 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175°C
Schuif de koekjes in het midden.
Bak de koekjes in 10 - 12 min. goudbruin.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Terwijl de koekjes helemaal afkoelen maak je de decoratie, strooi poedersuiker op je werkplek
Kneed en rol de fondant dun uit.
Steek dreidels uit rolfondant.
Wij kiezen voor 3 traditionele kleuren.
Plak de fondant dreidels met druppels water op de koekjes en zoek op internet een plaatje van de symbolen die op de dreidel staan
Schilder met eetbare goudverf de symbolen zo mooi mogelijk na.
Geef optioneel gouden chocolade munten bij de dreidelkoekjes.
Fijne Hanukkah!