Boodschappenlijst
1 rol vers bladerdeeg
100 gram roomkaas, zacht
1 eetlepel fijne suiker
½ theelepel geraspte citroenschil
1 theelepel vanille-extract
250 gram aardbeien, gehalveerd
125 gram verse frambozen, gehalveerd
2 perziken, gepeld en in schijfjes
1 klein vrije uitloop bio-ei
½ eetlepel water
1 eetlepel poedersuiker, optioneel
We bakken een zomerse kinderfavoriet, lekker met vers fruit en snel klaar. We kiezen zoet fruit, natuurlijk!!, maar je kunt er elk fruit voor gebruiken. Met bijvoorbeeld frambozen, banaan en blauwe bessen of kiwi, mango en aardbeien is ie ook super lekker. Wij kozen wat we toch al in huis hadden. Deze fruit-pizza kan ook prima mee naar een picknick.
Zo maak je deze Fruit-pizza
Was de aardbeien en laat ze uitlekken.
Verwijder de kroontjes en halveer ze.
Snij de frambozen door, de nectarines in schijfjes.
Klop het ei los met het water en zet alles opzij.
Snij een cirkel van het bladerdeeg.
Maak er een kleinere cirkel in, snij niet door!
Prik gaatjes in de kleinste cirkel, met een vork.
Doe roomkaas en vanille in een kom.
Voeg er de citroenrasp aan toe.
Mix alles door elkaar.
Spreid een dunne laag uit over de kleinste cirkel.
Verwarm de oven voor op 200°C / 180°C Fan
Druk het fruit voorzichtig in de roomkaas.
Strijk geklopt ei op de rand.
Bak de fruitpizza in 15 - 20 minuten goudbruin.
Laat de fruit-pizza 5 minuten afkoelen op de bakplaat
Laat helemaal afkoelen op een rooster.
Strooi (optioneel) wat poedersuiker over de fruit-pizza.
Fijne zomer!