Boodschappenlijstje voor marinade
50 ml sojasaus
50 ml mirin
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel lichtbruine suiker
1 teentje knoflook, geraspt
2,5 cm verse gember, geschild, geraspt
1 theelepel maïzena
Kipspiesjes
plantaardige olie, om te bakken
3 bio-kippendijen, zonder vel en bot
Serveer de kipspiesjes met
tater tots,doperwten en/of pindasaus
Gisteren zetten we een recept voor Tater Tots online, kleine Amerikaanse aardappelkroketjes uit de frituurpan. We maakten er kipspiesjes bij en de monstertjes wilden er graag doperwtjes, geen sla! :)) Vandaag gaat ons recept voor mini-kipspiesjes online, ze watren erg lekker! Hier is de link naar de bijbehorende pindasdsaus, voor de liefhebber.
Zo maak je de mini-kipspiesjes
Maak eerst het marinade sausje
Doe de sojasaus, mirin en rijsazijn in een steelpannetje.
Roer er de bruine basterdsuiker door en breng het aan de kook.
Schil de verse gember en rasp het fijn.
Roer de geraspte gember door de marinade.
Roer ook de knoflook er door.
Voeg tot slot de maizena toe.
Roer erdoor en breng weer aan de kook.
Laat het mengsel 8-10 minuten sudderen, tot het is ingedikt
Laat het even afkoelen.
Snij intussen de kip.
Roer de kip door de saus.
Verwarm de doperwten.
Zo grill je de kipspiesjes
Rijg de kip aan de stokjes.
Verhit de grillpan met wat olie.
Grill de spiesjes tot ze bruin zijn aan 1 kant
Bestrijk de spiesjes met de marinade saus en draai ze om, blijf dit enkele keren herhalen
Bestrijk, draai om, druk aan en bak tot de spiesjes gaar zijn.
Serveer met tater tots en doperwten of zoals bovenaan, met pindasaus.
Lekker! - Enjoy!