Boodschappenlijstje
2 eetlepels boter
250 ml melk
2 vrije uitloop bio-eieren
250 gram meel
een snufje zout
2 - 3 goudreinetten
2 - 3 eetlepels lichtbruine suiker
een theelepel kaneel
grote scheut maple syrup of naar smaak
boter om in te bakken
Net over de drempel van het nieuwe jaar bakken we pannenkoeken voor de mini-monsters. Omdat we zo'n lekker licht recept hebben uit Zweden en we hebben verse Goudreinetten, appels die nog even in het seizoen zijn. Gezellig, zo'n lekkere pannenkoekenlunch!
Zo maak je Zweedse pannenkoeken met gekarameliseerde appels
De voorbereiding
Schil de appels dun.
Snijd de appels in blokjes.
Smelt de 2 eetlepels boter.
Zo maak je het beslag
Doe gesmolten boter, melk en eieren in een grote kom.
Klop er het meel en het snufje zout door.
Klop tot er geen klontjes zijn en laat het beslag even rusten en begin met de appels
Smelt een klontje boter in de koekenpan.
Leg de appels in de boter.
Strooi er basterdsuiker en kaneel over.
Roer de ahorn siroop door de appels.
Karameliseer de appels op middelhoog vuur.
Hou de appels warm op een laag pitje.
Smelt een klontje boter in een koekenpan.
Giet een soeplepel beslag in de pan en draai de pan rond zodat de hele bodem van de pan bedekt is met beslag
Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur aan beide kanten lichtbruin.
Serveer de pannenkoeken met appel met een snufje kaneel.
Erg lekker!